Українське кіно як індикатор національної ідеї обговорять у ЧДТУ під час блог-кафе

17 жовтня 2022 року в Черкаському державному технологічному університеті продовжиться цикл блог-кафе Програми з розширення можливостей заради порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир у цифровий час». Цього разу учасники зустрічі зможуть поговорити про українське кіно як індикатор національної ідеї крізь роки і політичні режими. Таку тему для обговорення пропонує модераторка та організаторка заходу, амбасадорка проєкту “Мир у цифровий час”, начальниця Відділу студентського розвитку та культурних програм ЧДТУ Марина Северинчук. 

 – Досить часто мені доводилось чути, що українського кіно як такого не існує, бо, мовляв, нічого гідного в незалежній Україні так і не зняли. Це вкрай образливо для мене як для людини, яка глибоко шанує і знає українське мистецтво, зокрема, і кінематограф. Адже вже протягом більш ніж століття українське кіновиробництво демонструє світу не лише непересічний талант акторів, режисерів, операторів, сценаристів з України, а й, попри всі політичні режими, які довелось витримати українцям, несе ту національну ідею, яку не можуть знищити диктатори й тирани. Про це й поговоримо під час зустрічі, – зазначає амбасадорка. 

Коли: 17 жовтня 2022 року, 14:40 

Де: інжинірингова лабораторія Noosphere, 1 корпус ЧДТУ 

Проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина. На Черкащині його реалізують ЧДТУ спільно з ГО «Центр соціальних комунікацій».  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *