ЦИКЛ ГОСТЬОВИХ ЛЕКЦІЯ З АКАДЕМІЧНОЇ ДОБРОЧЕСНОСТІ ВІД СПІВІНІЦІАТОРА UNICHECK АНДРІЯ СІДЛЯРЕНКА

25.10.2022 відбувся цикл «гостьових» лекцій з академічної доброчесності від співініціатора платформи Unicheck Андрія Сідляренко для здобувачів вищої освіти освітнього рівня доктор філософії та здобувачів вищої освтіи рівня магістр, зокрема, з числа здобувачів кафедри філософських і політичних наук та кафедри історії та права.
Матеріали лекції мали практичне спрямування і викликали жваву дискусію. Здобувачі вищої освіти окрім можливості поспілкуватись та задати питання Андрію Сідляренку також отримали для подальшого практичного застосування пласт крайнє важливої інформації щодо плагіату та академічної доброчесності.

Зауважимо, що згідно з ст. 50 ЗУ “Про авторські та суміжні права”, відповідно до якого “плагіат – це оприлюднення (опублікування), повністю або частково, чужого твору під іменем особи, яка не є автором цього твору”. Тобто, будь-які дії, які націлені на порушення чужих немайнових прав на об’єкт інтелектуальної власності, а саме тут академічних чи то наукових творів, є порушенням законодавства та можуть мати відповідну низку юридичних наслідків для особи, що допустила плагіат у своїй роботі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *