Магістр політичної філософії ЧДТУ Нікіта Прогунов взяв участь в обговоренні відродження та модернізації України в повоєнний час під головуванням G7 у Берліні

Магістр Політичної філософії Черкаського державного технологічного університету Нікіта Прогунов на запрошення німецької сторони мав можливість особисто спостерігати за зустріччю лідерів G7 – «великої сімки» та долучитися до дискусії «Відродження та модернізація України в повоєнний час»

Вперше у Берліні, за ініціативи Федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца, Міжнародна експертна конференція об’єднала таку кількість світових лідерів, поміж яких Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Прем’єр-міністр Японії Кісіда Фуміо, всесвітньо відомі експерти у різних галузях, представники міжнародних організацій, високопоставлені представники урядів європейських країн, представники міжнародних аналітичних центрів та науковці, представники громадянського суспільства та приватного сектору. Учасники заходу обговорили ключові питання відновлення, реконструкції та модернізації України, які сприятимуть формуванню глобальних зусиль на шляху до стабільного, успішного та демократичного майбутнього України.

Під час онлайн-звернення до світової спільноти Президент України Володимир Зеленський подякував Президентці Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн та очільникам країн Європейського Союзу за допомогу та наголосив на необхідності подальшої підтримки.

– Я дякую вам – і Європейському Союзу загалом, і кожній країні ЄС, яка допомагає, зокрема – за вже надану підтримку нашій державі. Однак маємо надати більш системний характер цій підтримці, – зауважив Президент України Володимир Зеленський у своїй промові. 

Світові лідери схвально сприйняли виступ голови української держави та запевнили президента України у всебічній підтримці.

За словами учасника Міжнародної експертної конференції магістра Політичної філософії ЧДТУ Нікіти Прогунова, німецькі політики цікавилися станом української молоді та планують надавати українським науковцям гранти для розвитку освіти та науки України.

Зі свого боку, ми будемо працювати надалі та усіма можливими способами лобіювати інтереси України та українських громадян, – зазначив представник студентської молоді на міжнародній арені Нікіта Прогунов.

  Міжнародна експертна конференція є ще одним важливим кроком у серії глобальних заходів, які демонструють непохитну підтримку з боку Комісії та міжнародної спільноти Україні перед обличчям неспровокованої та невиправданої агресивної війни росії. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *